AsisTT'e personel kıyımı

AsisTT

Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan ve Kırıkkale için önemli bir istihdam kapısı olacağı düşünülen AssisTT Çağrı Merkezi beklentileri karşılayamadı. İlk etapta 164 kişi istihdam eden firmanın bugüne kadar bu sayıyı arttıramadığı gibi geçtiğimiz günlerde 8 p

VERİLEN SÖZLER NE OLDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Assistt Çağrı Merkezi’nin Kırıkkale’de önemli bir istihdam kapısı olacağı düşünülmüştü. İlk etapta 164 personel ile çalışma startını veren Çağrı Merkezi’nde gidişat hiçte tahmin edildiği gibi olmadı. AssisTT Genel Müdürü Ali Dülgerioğlu’nun da katıldığı açılış töreninde; ‘istihdamın artırılacağı ve çağrı merkezinin genişletileceği’ gibi sözlerin yerine getirilmediği gibi bunun tam aksine işlemler uygulanmaya başlandı. Çağrı Merkezinin açılışının üzerinden henüz bier kaç ay geçmesine rağmen geçtiğimiz günlerde 8 personelin işine son verildiği ileri südrüldü.

 

MOBBİNG UYGULANIYOR

164 kişi ile startı veren AssisTT Çağrı Merkezinde şuan yaklaşık 100 kişinin çalıştığı belirtilirken, 64 kişiden bazılarının baskılar nedeniyle istifa ettiği, bazılarının ise düşük performans gerekçesi ile işten çıkarıldığı iddia edildi. İşten çıkarılan kişilerden edinilen bilgilere göre düşük performans gerekçesi ile işten çıkışlar yapıldığı, ancak bunun bahaneden ibaret olduğu, genel performans kriterine bakıldığı zaman işten çıkarılanlar ile şuan çalışanların puanları arasında çokta bir fark olmadığı iddia edildi. Bunun yanı sıra Kırıkkale Lokasyonu’nda görevli yetkililer tarafından çalışanlara mobbing uygulandığı da gelen iddialar arasında.

 

DÜZENSİZ ÇALIŞMA SAATLERİ

Yetkililer tarafından açılış öncesi iş başı yapacak kişilere verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediği. 3 vardiya ile çalışılacağı, ulaşım için düzenli servis olacağı, fazla mesai ücretlerinin ödeneceği ve buna benzer verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilmediği iddia edilirken 1 hafta boyunca mesaiye kalan çalışanların diğer hafta eksik çalıştırılarak mesai ücretlerinin kesildiği ise diğer iddialar arasında yer alıyor. Sadece düşük performans puanı gerekçe gösterilerek işten çıkışlar yapılan AssisTT Çağrı Merkezi Kırıkkale lokasyonunda kararın siyasi olabileceği de ortaya atılan iddialar arasında. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ